Ключови предимства на ERP системата за вашия бизнес

Сред основните предимства на ERP софтуерите е, че са стабилни, но същевременно гъвкави и подлежат на различни варианти за конфигурация. Те могат да бъдат съобразени с уникалните нужди на конкретния бизнес. ERP може да се адаптира към непрекъснато променящите се нужди на организацията, без да се налага да купувате ново софтуерно решение.

По-конкурентоспособни

ERP софтуерът изисква инвестиция, но разходите ви без системата, обединяваща цялата информация за дейността ви, в дългосрочен план може да се окажат по-големи. Някои производители избират да се придържат към изпитаните и консервативни методи, други търсят технологични решения. Сред предимствата от внедряването на софтуера, е изпреварването на конкуренцията с по-бързи решения, базирани на анализ в реално време, което потенциално ще ви предпази от скъпи грешки.  

По-ефективни процеси

Намаляването на ръчното въвеждане на информация пести време, предпазва от грешки и минимизира дублиране на процесите. ЕRP се грижи за това. Това не само подобрява производителността, но и намалява значително възможността за работа с неточни данни. Други предимства, които носи ERP софтуера, са подобряването на ежедневните бизнес дейности и опростяване на процеситете, което улеснява събирането на информация от всички отдели в реално време.

По-точно прогнозиране

Софтуерът предоставя на вашите потребители, и по-специално на мениджърите, необходимите инструменти за създаване на по-точни прогнози. Информацията за наличностите и продажбите, за финансови услуги и обслужване на клиенти, помага за реално прогнозиране, така че компанията ефективно да намали разходите. Тъй като информацията в ERP е възможно най-точна и актуализирана в реално време, сред бъдещите предимства е и възможността предприятията да могат да правят реалистични и по-ефективни планове за всекидневната си дейност.

По-добро взаимодействие между отделите

Предизвикателство пред всеки бизнес е да премахне невидимите стени между различните отдели, които понякога действат като конкуренти в рамките на самата фирма. Спестяването на информация между звената, породено от различни мотиви, в крайна сметка изкривява картината и вреди на дейността. Именно споделянето на последователни и актуални данни в реално време чрез централизирана база данни, е сред основните предимства на ЕRP. Тъй като системата съдържа данни от целия бизнес, заинтересованите лесно получават достъп до информация от други отдели за анализи.

По-голяма мобилност

Предимство на софтуера за планиране на ресурсите на предприятието е способността му данните да се ползват и извън офиса. С ERP софтуер, потребителите имат достъп до централизирана база данни от всяко място, от което работят, както и от различни устройства, включително от лаптоп, таблет или мобилен телефон. Приспособимостта на ERP софтуера е от решаващо значение, тъй като увеличава производителността и прави информацията достъпна, независимо къде се намирате.

По-надеждни данни

Полза от ERP софтуера е предоставянето на надеждни данни, които могат да бъдат достъпни от различни места (ако се реализират в облак). Но дистанционното ползване на цялата информация за бизнеса поставя въпроса за сигурността. ERP позволява вграждане на допълнителна защита, която при спазване на правилата за ползване, премахва риска важната информация да попадне в чужди ръце. Точността и безопасността са от ключово значение за ERP софтуера.

По-лесно персонализирано отчитане

ERP софтуерът улеснява отчетността. Така компанията може да отговори по-лесно на сложни заявки за обобщена информация. Само с няколко клика може да бъде изпълнена дневна, месечна или дори годишна справка по обект, търговец и др., което значително съкращава времето за изпълнение на редица спомагателни бизнес процеси. Служителите имат възможност да правят свои персонални отчети и отваря възможност за работа и по други проекти.

Повече време за приоритетите

Чрез атоматизиране на излишните процеси, служителите имат повече време да работят върху други, приоритетни задачи. Фокусът и отделеното време се концентират върху наистина важните аспекти на вашия бизнес. Управленския персонал контролира всяка стъпка от дейността, намира проблемите и оптимизира приоритетите. Вземането на решения е много по-лесно когато може да се погледне “отгоре” върху дейността на организацията.

По-стриктно спазване на нормативната уредба

ERP може да бъде проектиран така, че да следи регулациите в индустрията и промените в нормативната уредба. Това позволява на бизнеса да бъде в крак със законовите разпоредби, да не пропуска срокове за въвеждане на промени и да избягва съществени несъответствия, които могат да доведат до санкции при неизпълнение. В тази връзка e важно да се отбележи, че Prim.io отговаря на всички изисквания за софтуери за управление на продажбите в търговски обекти (СУПТО) по Наредба №18.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *